Преглед на поголовието на породата

Преглед на поголовието на породата

Здравейте, колеги и приятели,

Предвид факта, че голяма част от заявилите участие в Годишата специализирана изложба отказват или нямат възможност да присъстват на мероприятието, което ще се проведе в Асеновград (знаете, че сме задължени да се съобразим с локацията, подадена ни от БРФК), то изложбата няма да се проведе.

Ние бяхме организирали съдия от Украйна, за който разходите са вече покрити, но желание да отидат до Асеновград потвърдиха едва 5 стопанина с 5 кучета, което прави събитието абсолютно безсмислено. Останалите заявили желание за участие биха се присъединили, ако мероприятието е в София, но ние нямаме право да направим такова.

За това, на Управителен Съвет, решихме да проведем различно събитие и да използваме съдията, за който сме заплатили вече.

Идеята е да се съберем за преглед на кучетата: общо преброяване и събиране на основна информация за развитието на породата в България.

Кучетата НЯМА да се оценяват по екстериорен стандарт за изложба, следователно НЕ е нужна изложбена прическа (а дори и каквато и да е!), както и няма да се взема предвид дали е изкъпано и сресано. Ще се огледат гръбнак, гръден кош, ъгли на лапи и под., за да се получи обща картина на генофонда на породата в България.

Събитието ще се проведе на  18.05.2019 от 13:30 часа на поляната зад Ринг Мол, локация: района на в.з. Симеоново – север, София

https://maps.google.com/?q=42.622159,23.349063

Молим да изпратите мейл с потвърждение за броя на участниците.